UKK
Usein kysyttyä
  • 1

Usein kysytyt kysymykset PT-valmennuksesta

Löydä täsmävastaukset kysymyksiisi

Jäikö jokin vielä askarruttamaan PT-valmennukseen tai muihin palveluihini liittyen? Tältä sivulta löydät nopeasti vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin – ja jos et, vastaan sinulle mielelläni vaikkapa viestillä tai puhelimitse!

Missä kaikkialla tarjoat valmennuspalveluja?

Tarjoan sekä lähi- että etävalmennusta ympäri Suomen. Tukikohtiani ovat Turku, Raisio, Naantali, mutta tulen mielelläni myös omalle paikkakunnallesi. Voit valita personal trainer- ja muihin valmennuspaketteihin niin lähi- kuin etävalmennusta toiveidesi mukaan.

Voinko ostaa pelkän kuntosaliohjelman?

En laadi asiakkailleni pelkkiä kuntosaliohjelmia. Kerron sinulle myös syyn siihen, että miksi en. Haluan asiakkailleni parhaan mahdollisen tuloksen PT- valmennuksillani. Yksittäisen harjoitteluohjelman teettämisellä en pysty mittaamaan ja arvioimaan asiakkaani tuloksia kyllin hyvin. Sen sijaan toimin mieluusti valmentajanasi sekä autan sinua saavuttamaan tavoitteesi kokonaisvaltaisella PT-valmennuksella. Haluathan myös parhaan mahdollisen tuoton sijoitukseesi? Lähde ihmeessä matkaani täältä.

Mitä jos jokin kuntosaliohjelman liike ei sovellu itselleni?

Personal trainer -valmentajanasi on minun vastuullani katsoa, että jokainen liike harjoitteluohjelmassa on sellainen, että sinun on se mahdollista tehdä ja että liike on myös mieleinen. Ensimmäisen ohjauksen yhteydessä käymme yhdessä harjoitteluohjelman läpi, ja näytän kaikki liikkeet sinulle. Tämän jälkeen pääset itse suorittamaan liikkeet. Mikäli tässä kohtaa havaitsemme, että jokin liike ei sovi sinulle, teemme harjoitteluohjelmaan muutoksia. Koskaan asiakkaani ei treenaa ensimmäistä treeniään ilman valmentajan läsnäoloa.

Haluaisin ostaa pelkän ruokavalion, onnistuuko se?

Niin kutsuttua pelkkää ruokavaliota ei löydy tuotteistani. Toteutan ravinnon ympärillä hieman erilaisia valmennusmetodeja ja vanhan ajan totuttu ruokavaliomalli ei istu siihen kuvaan. Yksittäispalveluiden tuotteista löytyy sekä ravinto-ohjausta että ravintovalmennuksia. Ravinto-ohjaukseen kuuluu ravintosuunnitelma yhdellä tavoitteella, ja tämän voit mieltää ns. ruokavalioksi. Ravintovalmennus taas on kokonaisvaltaista valmennusta, jossa seuranta on tiheämpää ja ravintosuunnitelmaa/ruokavaliota muutetaan useammin ja johon käytetään myös enemmän aikaa. Suosittelen ehdottomasti katsomaan lisää asiasta täältä.

Minulla on useita ruoka-aineallergioita sekä rajoituksia. Sopiiko ravintovalmennus minulle?

Vastaus: Sopii ehdottomasti. Ravintovalmennuksessani ei noudateta perinteistä ruokavaliota, jossa jokainen ateria on ennakkoon määritelty valmentajan toimesta. Valmentajasi annan sinulle tietyt ravintoainemäärät sekä pääpilarit ja ohjeet terveellisten aterioiden koostamiseen. Päätät kuitenkin itse mitä syöt, mihin kellonaikaan, mitä ruoka-aineita jne. Ja sinulla on aina valmentajan tuki taustalla, jotta voit kysyä vinkkejä sekä apua koska tahansa. Katso lisää täältä.

Haluaisin räätälöidyn valmennuspaketin. Onnistuuko?

Onnistuu. Lähetä minulle tarkempi viesti aiheesta lomakkeen kautta täältä tai laita suoraan sähköpostia osoitteeseen info@personaltrainerturku.fi.

Saavatko asiakkaasi hyviä tuloksia?

Saavat kyllä. Voit tutustua asiakastarinoihin täällä. Voit myös lukea lisää Instagram-tilini tallennetuista tarinoista kohdasta
”palaute” tai lukea Google-arvosteluni.

Miten nopeasti on mahdollista laihtua?

Tämä riippuu aina lähtötasostasi. Nopeastikin on mahdollista laihtua, mutta se ei aina ole paras ratkaisu tilanteeseen. Toteutan kiinteytymiseen keskittyvien asiakkaiden kanssa hyvin suunniteltua ja maltillista painonpudotusta. Tarkoitus ei ole saada hetkellisiä tuloksia, vaan pysyviä. Ne saavutetaan maltilla ja tarkasti valmentajan ohjeita noudattamalla. Toimin itse referenssinä pysyvän muutoksen aikaansaantiin – tiedän miten painonpudotus tulee toteuttaa, jotta se ei jää vain hetkelliseksi. Lähde ihmeessä matkaani mukaan ja laita tiedustelu sinulle parhaiten soveltuvasta tuotteesta suoraan oikean yläreunan Lähetä viesti -painikkeen kautta.

Onko minun pakko mennä kuntosalille, jos hankin itselleni valmentajan?

Kuntosalille ei ole missään tapauksessa pakollista mennä. Riippuu myös tavoitteestasi; mitä haet valmennukselta. Useat tavoitteet ovat kytköksissä lihaskuntoharjoitteluun, ja sitä olisi muutenkin hyvä harjoittaa säännöllisesti jo terveyssyistäkin. Olen kuitenkin tehnyt monenlaisia ohjelmia niin kotiharjoitteluun kuin askeltavoitteisiinkin. Valmentajasi otan aina huomioon omat mieltymyksesi sekä tavoitteesi, ja sen vuoksi varmasti saamme rakennettua sinulle sopivan harjoitteluohjelman. Kysy lisää sinulle sopivimmasta paketista täältä.

Tuotatko valmennuspalveluita yrityksille?

Ehdottomasti. Palveluni ulottuvat yksittäisistä pienryhmätreeneistä pidempikestoisiin valmennussopimuksiin sekä erilaisiin luentoihin esimerkiksi ravitsemuksesta tai kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Toimin pääasiassa Turun seudulla ja tarvittaessa kauempanakin. Lähetä tarjouspyyntö tarkemmin tiedoin täältä, niin palaan asiaan sinulle räätälöidyn tarjouksen merkeissä!

Teetkö suoranaista lajivalmennusta?

Teen myös laji- sekä fysiikkavalmennusta. Omia vahvuusalueitani ovat nimenomaan jääkiekkoilijat sekä pallopelien pelaajat. Useissa pallopeleissä pätee samat lainalaisuudet mitä tulee itse kuntosaliharjoitteluun, palauttavaan harjoitteluun, lihashuoltoon sekä liikkuvuusharjoitteluun. Käyn mielelläni läpi kanssasi tämän hetkisen tilanteesi sekä mahdolliset tavoitteesi ja lähdetään siltä pohjalta yhdessä miettimään minkälainen valmennuskokonaisuus olisi juuri sinulle paras. Lue lisää fysiikkavalmennuksesta täältä tai ota suoraan yhteyttä täältä.

Voinko lähteä pt-valmennukseeen vaikka olen kasvissyöjä?

Valmennukseeni voit lähteä ehdottomasti mukaan olit sitten osittain tai kokonaan kasvissyöjä. Tämä ei siis missään tapauksessa ole este tai edes hidaste. Tuen, ohjaan ja autan sinua parhaalla mahdollisella tavalla ja osaamisellani ravintopuolen valmennuksessa. Valmennuksessa kuitenkin korostuu oma tietosi kasvissyöjän päivittäisistä valinnoista ravintoa koskien.

Minkä koulutuksen olet käynyt?

Olen valmistunut Trainer4You koulutuslaitoksen kautta auktorisoiduksi Personal Traineriksi sekä kuntosalivalmentajaksi. Kyseisestä koulutusorganisaatiosta valmistuneet personal trainerit ovat suorittaneet vaaditun määrän lähi- ja etäopintoja ja osaaminen on todennettu määriteltyjen standardien mukaisesti.

Koulutuksen laatua tarkkailee siis yhtiön itsensä lisäksi myös ulkopuolinen toimija. Esimerkiksi Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys - SKY ryn ylläpitämien APT-standardin saamiseksi tulee kaiken oppisisällön läpikäymiseen käytettävä yhteenlaskettu tuntimäärä olla vähintään 640 tuntia, josta tietty määrä tulee olla lähiopetusta. Tähän eivät voi etäopintoina suoritettavat koulutukset koskaan yltää.

Sertifiointejakin löytyy moneen lähtöön. APT standardit ovat luotettavat ja laadittu laatu edellä. Jotta sertifioinnin laadusta voi varmistua, tulee senkin taustoihin perehtyä tarkasti. Jotkin lisenssit ovat hankittavissa puhtaasti rahalla.

APT standardi on kiistatta tunnetuin ja arvostetuin laadun tae Suomessa. Useat kuntokeskukset palkkaavat vain auktorisoituja personal trainereita ja leiman tunnettuus myös asiakkaiden keskuudessa kasvaa koko ajan. Voit tarkistaa tietoni APT-kortistosta: https://hakemisto.apt-personaltrainer.fi/

Lisäksi olen käynyt psyykkisen- sekä ravintovalmentajakoulutuksen sekä toiminnallisen harjoittelun kursseja. Olen myös syventynyt paljon palautumiseen, uneen ja otan nämä asiat myös huomioon valmennuksissani isosti.

Miksi valita minut valmentajaksi?

Koulutettu Personal Trainer

Olen lisensoitu Personal Trainer sekä valmentaja monipuolisella osaamisella niin arkiliikunnan kuin vaativammankin fysiikkaharjoittelun saralla. Saat valmennuksessani aina myös psyykkisen hyvinvointiin työkaluja sekä ravintovalmennusta tarvitsemasi määrän. Toimin Turun alueella.

Asiantuntijuus

Kaikki tietoni ja toimintatapani perustuvat tutkittuun ja tieteellisesti todistettuun tietoon sekä laajaan omakohtaiseen kokemukseen.

Asiakaslähtöisyys

Jokainen asiakas on yksilö, ja valmennusmetodini on aina mietitty yksilöllisesti asiakkaani parhaaksi huomioiden muu arki, työ, perhe, elämäntilanteet, liikuntatausta.

Kokemus

13 vuoden aktiivisen harjoittelun, lähteiden tutkimisen, opiskelun ja omien kokemuksieni pohjalta osaan kertoa ne parhaat vinkit ja tavat NYT asiakkailleni. Harrastuksiini kuuluu toiminnallinen voimaharjoittelu, pyöräily, golf sekä padel. Osaan ammentaa varsinkin näistä laleista paljon tarvittaessa itse valmennukseen.

Visio: future value

Arvoa tulevaisuuteesi valmennuksen avulla. Tarjoan uuden ajan ajattelutavan ja näkökulman ravintovalmennukseen ja yleiseen hyvinvointiin. Pystyn antamaan sellaisia työkaluja sinulle, joilla saat tällä kertaa oikeasti aikaiseksi pysyvän muutoksen!

Muutos ei synny saliohjelmalla ja tsemppitoivotuksilla, vaan yhdessä tekemällä. Siksi toimin kumppaninasi koko valmennuksen ajan.

Tässä alla muutama asiakkaideni antama palaute valmennusmentaliteetistani:

Oon tosi hyvin oppinut ravinnon ajoittamista ja kuinka paljon proteiinia kuuluu syödä, ettei tule liikaa tai liian vähän. Oon oppinut tekemään treenit oikeella tekniikalla ja tahdilla. Oon huomannut miten joskus olen tehnyt liikkeitö väärin, ja nyt oon oppinut tekemään ne oikein ja tehokkaasti. Levon tärkeys on myös tullut uutena asiana. Oot ollut myös tosi rohkaiseva ja rento sekä motivoiva ja pitänyt mielessä, että kohtuus kaikessa.

Anton

Retuperällä ollut ruokavalio ja liika liikkuminen sai todellista ryhtiliikettä. Kroppa oli säästöliekillä eikä tuloksia tullut enää kuukausiin (voiman kehitys ja kiinteytyminen). Aluksi olin skeptinen ohjeistukseen, kun piti lisätä ruokamääriä ja vähentää liikuntaa. Ensin piti ymmärtää mitä kroppani tarvitsee, jotta pääsen tavoitteisiini. En olisi uskonut, että parin kuukauden päästä valmennuksen aloittamisesta sujahti vanha takki päälle, joka viimeksi oli päälläni vuosia sitten. Salilla alkoi myös näkyä tuloksia voimatasoissa.

Terhi

Siis todella hyvä fiilis eilisen jälkeen ja itse asiassa tuntui esim. vatsalihaksissa enemmän kuin ennen. Tykkäsin kovasti noista eilisistä liikkeistä, koska niitä voi myös myöhemminkin käyttää kuntosaliharjoittelun välissä yms itsemäisesti…Selkä on paljon parempi kun eilen.

Tiia